ACTIVITATS LÚDIQUES

Activitats extraescolars i activitats en família.

1. ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Expressió artística

L’expressió artística és una manera amb la que estimular el cervell i l’art és una eina amb la qual poder fer-ho. Quan observem una obra artística, el cervell comença a activar-se i amb ell també ho fan les àrees relacionades amb la memòria i les emocions. Amb l’expressió artística, es posen en pràctica una gran diversitat de funcions executives com poden ser la memòria de treball, la planificació, la flexibilitat o la presa de decisions. Totes elles, ens acompanyen al nostre dia a dia i són les que ens permeten actuar d’una manera o d’una altra. 

L’art és un llenguatge universal, és una manera molt interessant d’explorar i comunicar els nostres sentiments, ens permet despertat la creativitat, ens permet provar coses noves i eixir de les normes a les que totes i tots estem acostumats i també ens permet motivar-nos, entre altres beneficis. 

MATEMÀTIQUES DIVERTIDES

Si et pregunten què penses de les matemàtiques? Diries que són divertides o avorrides? 

Moltes persones pensen que les matemàtiques són avorrides, que mai es podran divertir practicant-les, moltes vegades no li troben utilitat i també pensen que no són entretingudes. Moltes vegades pensem que les matemàtiques són només 

problemes per resoldre i operacions per calcular, però les matemàtiques són molt més que això. Les matemàtiques també són tangrams, puzles, sudokus, fer classificacions, anar a comprar, construir, jugar a jocs de taula, fer-nos un vestit nou o cuinar. Les matemàtiques estan a tot arreu i, també poden ser divertides! 

EL MÓN DE LES CULTURES

Al món trobem moltes cultures amb les que vivim i compartim experiències diàriament. Les cultures són una part de la identitat de cada persona i amb ella, podem trobar tot el que caracteritza els nostres pobles, ciutats o països. Podem conèixer com funciona tota una societat. 

La interculturalitat ens permet relacionar-nos amb altres persones molt diferents a nosaltres, ens permet comunicar-nos entre diferents grups sense tenir en compte aspectes com el sexe, el color de la pell, la religió, la llengua o la vestimenta, entre altres. 

Expressió corporal

Les persones ens comuniquem i entenem a través de l’expressió corporal, podem saber si estem contents o enfadats sols amb una mirada o un gest dels nostre cos. Ens fan créixer com a persones i conèixer els límits. Amb el nostre cos podem saber si el nostre creixement és saludable, podem tenir i crear seguretat amb el domini del nostre cos i sentir-nos segurs de nosaltres mateixos, podem mantenir-nos flexibles, ens permet moure’ns, córrer, saltar o girar. Ens permet quedar-nos en equilibri, ens permet coordinar-nos. A través del nostre cos i el seu moviment, desenvolupem la intel·ligència emocional i amb ella, els aspectes socials i creatius. 

INVENTORES I INVENTORS IMPORTANTS

Diàriament utilitzem a les nostres cases i a tot arreu gran quantitat d’invencions com materials, recursos i aparells que ens ajuden a les nostres vides però, qui ha creat totes estes coses? 

És important conéixer les persones que han estat rellevants per als nostres avantpassats i per a nosaltres gràcies als seus invents que han fet que puguem realitzar les coses d’una manera més senzilla, o simplement, tenint un recurs adequat per poder fer alguna tasca. 

CUIDEM EL PLANETA

Per a cuidar i protegir el medi ambient no es necessiten grans accions, sinó que des de les nostres cases, podem fer xicotets gestos que, junt amb els de les altres persones, poden suposar grans canvis. 

Actualment, el nostre planeta ens està demanant que les persones posem el nostre granet d’arena per a que l’emergència climàtica puga millorar. 

És important ser conscient de la importància que té per a les persones el nostre planeta i conèixer els principis i valors per cuidar-lo, ja que a ell vivim les persones, però també els animals, les plantes i tots els nostres recursos naturals. 

JOCS TRADICIONALS

Els jocs populars o tradicionals han nascut als pobles, al carrer, com el seu nom bé indica i arrelen en la base de la convivència i les relacions humanes. Són identitat col·lectiva, ens parlen d’un moment històric determinat, amb unes característiques socials definides. 

Moltes vegades, els jocs tradicionals s’obliden i es reemplacen per altres entreteniments com les noves tecnologies. La finalitat del joc és senzillament jugar, però l’acció de fer-ho aporta plaer i benestar, la millor manera per afrontar les frustracions que el joc com la vida, també comporten. 

JUGUEM EN ANGLÈS

No hi ha res tan seriós com un joc, ni tan divertit com jugar. 

La majoria de les vegades, quan anem a aprendre una cosa nova ja pensem que serà avorrida només perquè haurem d’estar molt atentes i atents i no perdre cap detall. Però, què passa quan comencem a jugar? Tot canvia. Per tant, un procés d’aprenentatge també pot ser divertit si es fa a través del joc i, a més a més, serà significatiu. 

Quan ens divertim, ens relaxem i aconseguim internalitzar millor els continguts nous que estem aprenent. Quan juguem, estem aprenent moltes coses sense adonar-nos. 

Jugar ens permet estar motivats amb el que estem fent i aprendre coses noves com vocabulari o expressions per comunicar-nos. A més a més, jugar ens permet reunir-nos i interactuar amb diverses persones amb l’objectiu de passar-ho bé i gaudir de l’experiència a la vegada que aprenem anglès d’una manera diferent. 

TEATRE

El teatre és un mitjà per expressar sentiments, per explicar històries, per connectar amb altres persones i amb nosaltres mateixos. El teatre és una activitat que potencia les capacitats comunicatives. És important i necessari ensenyar les persones a expressar-se, a comunicar-se, a vèncer les seues dificultats, a posar-se davant d’un públic per poder assolir tota la riquesa expressiva que aporta el teatre. El teatre els dona eines per aprendre a expressar i comunicar els propis sentiments, autocriticar-se, enriquir els seus mitjans d’expressió i la seva espontaneïtat. 

NO HAS TROBAT L’ACTIVITAT QUE BUSCAVES?

Si no has trobat l’activitat que estaves buscant per poder-la oferir als xiquets i xiquetes, posa’t en contacte amb nosaltres i explica’ns la teua idea!! 

Nosaltres estudiarem la proposta i intentarem crear noves activitats adaptades al que estàs buscant per poder-la dur a terme. 

2. ACTIVITATS EN FAMÍLIA

Per a les activitats en família el que oferim són diverses propostes de joc, relacionades amb un tema concret, per a que tant els xiquets i xiquetes, com els seus familiars gaudisquen de les propostes i junts, investiguen i experimenten amb els materials i recursos oferts.

Entre els temes que es poden plantejar a les activitats en família trobem: expressió artística, expressió corporal, teatre, el món de les cultures, cuidem el planeta, expressió corporal, jocs tradicionals, inventores i inventors importants, matemàtiques divertides, les estacions de l’any, la naturalesa o podem adaptar-nos al tema que proposeu.